top of page

Informatie 

Ben je op zoek naar manieren om meer in je eigen kracht te staan? Bij Double your mindset zijn we toegewijd aan het begeleiden van onze cliënten op hun reis naar persoonlijke groei en zelfontplooiing.
 

In het leven worden we soms geconfronteerd met uitdagingen, belemmeringen en twijfels die ons ervan weerhouden ons volledige potentieel te bereiken. Het kan moeilijk zijn om onze eigen kracht te erkennen en te omarmen. Als ervaren coach begrijp ik hoe belangrijk het is om jezelf te empoweren en te geloven in je eigen kunnen.
 

Mijn aanpak is gericht op het ontdekken en ontwikkelen van jouw unieke sterke punten en innerlijke hulpbronnen. Samen zullen we werken aan het overwinnen van obstakels, het opbouwen van zelfvertrouwen en het creëren van een positieve mindset. Door middel van coaching, persoonlijke begeleiding en praktische tools help ik je om je eigen kracht te herontdekken en te versterken.

Of het nu gaat om het overwinnen van angsten, het omgaan met veranderingen, het verbeteren van relaties, het stellen van doelen of het vinden van meer balans in je leven, ik ben hier om je te ondersteunen bij elke stap van je persoonlijke transformatie.

​

Neem vandaag nog contact op voor een kennismakingsgesprek. Samen zullen we werken aan het realiseren van positieve veranderingen en het ontdekken van de krachtige, authentieke jij die binnenin schuilt.

Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en samen op pad te gaan naar een leven waarin je volledig in je eigen kracht staat!

Angsten

Angststoornissen zijn psychische aandoeningen waarbij iemand heftige angstgevoelens ervaart die niet in verhouding staan tot de situatie en die het dagelijks functioneren kunnen belemmeren. Enkele veelvoorkomende klachten bij angststoornissen zijn:

Intense angst of paniek:

Mensen met angststoornissen ervaren vaak heftige angstgevoelens of paniekaanvallen zonder duidelijke oorzaak.

Fysieke symptomen:

Angst kan gepaard gaan met lichamelijke klachten, zoals hartkloppingen, zweten, trillen, duizeligheid, benauwdheid, misselijkheid en hoofdpijn.

Vermijdings
gedrag:

Mensen met angst kunnen situaties of plaatsen vermijden die de angst triggeren, wat hun dagelijks leven kan beïnvloeden.

Gespannen-heid en rusteloosheid:

Een constant gevoel van spanning en onrust is vaak aanwezig bij angststoornissen.

Negatieve gedachten:

Mensen met angst kunnen last hebben van overmatige zorgen, piekeren en negatieve gedachten over zichzelf en de toekomst.

Concentratie-problemen:

Door de aanhoudende angst kan het moeilijk zijn om je te concentreren op dagelijkse taken.

Slaap-problemen:

Angst kan leiden tot moeilijkheden om in slaap te vallen, doorslapen of vroeg wakker worden.

Sociale terugtrekking:

Angststoornissen kunnen leiden tot isolatie en het vermijden van sociale situaties.

GettyImages-1272319404_ravid.jpg

Kom terug in je eigen kracht

Hyperventilatie

Hyperventilatie is een ademhalingsstoornis waarbij iemand sneller en dieper ademt dan normaal. Dit leidt tot een verstoring van de balans tussen zuurstof en koolstofdioxide in het lichaam. Hyperventilatie kan optreden als reactie op angst, stress, paniek of andere emotionele prikkels, maar het kan ook worden veroorzaakt door fysieke factoren.

Er zijn twee hoofdtypen hyperventilatie:

​

  1. Acute hyperventilatie: Dit is de meest voorkomende vorm en treedt vaak op tijdens momenten van intense angst of paniek. Wanneer iemand acuut hyperventileert, ademt hij snel en diep in, waardoor er te veel zuurstof wordt opgenomen en te veel koolstofdioxide wordt uitgestoten. Dit kan leiden tot verschillende symptomen, waaronder duizeligheid, tintelingen in handen en voeten, gevoel van ademnood, hartkloppingen, zweten, en soms zelfs flauwvallen.

  2. Chronische hyperventilatie: Dit type hyperventilatie is langduriger en kan voorkomen bij mensen met een aanhoudend hoge mate van stress of angst. Chronische hyperventilatie kan subtieler zijn en kan leiden tot een reeks klachten, zoals vermoeidheid, spierspanning, hoofdpijn, slaapproblemen, angstgevoelens en gevoelens van onwelzijn.

​

Oorzaken van hyperventilatie kunnen zijn:

  • Angststoornissen, paniekstoornis of posttraumatische stressstoornis (PTSS).

  • Fysieke aandoeningen zoals longziekten, hartaandoeningen of koorts.

  • Overmatige fysieke inspanning.

  • Hyperventilatie kan ook worden uitgelokt door situaties die iemand als bedreigend, stressvol of eng ervaart.

​

​

Als iemand last heeft van acute hyperventilatie, is het belangrijk om hen gerust te stellen en hen aan te moedigen om rustig en langzaam te ademen. Het herstellen van de juiste balans tussen zuurstof en koolstofdioxide kan de symptomen helpen verminderen.

Voor mensen die regelmatig last hebben van hyperventilatie of die vermoeden dat het wordt veroorzaakt door een angststoornis, is het raadzaam om professionele hulp te zoeken. Ik heb jarenlange ervaring met mensen met angst en paniek stoornissen, en help jou graag in je proces om deze angst/ stoornissen te overwinnen.

bottom of page